28. märts 2010

pühapäevapada suitsulihaga

Üks lihtne ja maitsev toit. Valmistamiseks sobib pühapäev, sest suitsulihakondid tahavad pikalt vaiksel tulel podiseda. Aeglasel valmimisel tulevad kõik mahlad eriti hästi välja. Liha on valmis siis, kui kukub ise kondi küljest. Või peab vaid veidi aitama.
Panen kilo jagu hästi lihaseid suitsukonte keema, keedan nii paar tundi. Vahepeal viskan patta suure hakitud sibula ja 4-5 küünt küüslauku. Soola ei pane enne toidu valmimist, sest kondid annavad ise soolast puljongit.
Kui kondid valmisja pajast välja tõstetud, lisan hakitud porgandi ja kaalika, seejärel peakapsa ja oakaunad. 10 minuti pärast kartulikuubikud. Keedan pehmeks. Lisan kontidelt eemaldatud liha ja lasen korraks keema. Valmis toidule lisan külmutatud tilli ja värsket rohelist sibulat. Vajadusel veidi puljongimaitseainet ja küüslaugupipart. Ongi valmis!

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails