28. märts 2010

virsiku-toorjuustukook shokolaadiga

Eilne päev oli nii päikeseline ja soe, et ka kook pidi samasugune tulema.
Kuna toorjuustu-ja kohupiimakoogid on meie pere lemmikud, siis jällegi on kook toorjuustust.
Põhjaks tegin eelmise postituse koogipõhja.
Peale aga läks seekord:
suur purk virsikukompotti
1pk Põltsamaa ricottat
2 pk Farmi naturaalsettoorjuustu
1,5 dl suhkrut
2 tl vanilliini
3 muna

Põhjale riivisin kihi tumedat shokolaadi, selle peale ladusin viilutatud virsikud.
Katteks vahustasin eraldi munavalged ja muu kraami segasin lihtaslt kokku. Kõige lõpuks ühendasin muu kraami ja munavalgevahu ettevaatlikult segades.
Valasin koogile ja küpsetasin 180 kuumaga tund aega. Siis veel ahju järelkuumuses pool tundi.
Nii ei lange kate peale ahjust võtmist kokku ja jääb mõnusalt õhuline.
Kook on parim järgmisel päeval peale külmast sahvrist toomist. Kate on tardunud mõnusaks kreemjaks ja õhuliseks olluseks. Peale võib veel lisaks riivida shokolaadi.
Pesamuna sõi kooki kahe suupoolega ja kiitis, et jummmala hea kook pidi olema...:)

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails