4. aprill 2010

hapupiimakook

Mäletan, et kunagi ammu-ammu tehti meie kodus hapupiimakooki, mille koostises oli manna.
Nüüd leidsin selle lapsepõlvekoogi retsepti 1965. aastal välja antud raamatust Valik toiduretsepte. Selline kahvaturoheliseruuduline raamat. Minu riiulis seisnud oma 25 aastat ja aeg-ajalt kasutustki leidnud.
Kook koosneb:
2 muna
1 klaas suhkrut(asendasin Demerera suhkruga)
100 g margariini(asendasin võiga)
2 klaasi hapupiima või keefiri
1 tl soodat
2 tl vanillsuhkrut
1 klaas mannat
2,5 klaasi jahu(panin 2 klaasi, sest tundud jube palju)

Klopi munad suhkruga lahti, lisa sulatatud või ja hapupiim, seejärel manna, pestud rosinad ja soodaga segatud jahu. Kogu lugu.
Kook läks suuremasse kandilisse ahjuvormi ja küpses 200 kuumaga umbes 40 minutit.
Oli hea soojalt ja külmalt on veel parem. Piimaga.
Lapsepõlvemaitse...

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails