4. aprill 2010

leivakate heeringa ja keedumunaga


Meie pere vaieldamatu lemmiktoit.
Nüüd, kus iga lauanurga pealt võib leida purukskoksitud pühademune, on seda paras aeg jälle teha.
Vaja läheb:
400 g heeringafileed
1 suur sibul
5 muna
head majoneesi
musta pipart
rohelist sibulat
Haki suur sibul pisipeeneks, haki ka heeringafileed. Sega kausis, kui kipub kuivaks jääma, lisa külmpressitud oliiviõli. Pane natuke majoneesi kah. Lase paar tundi sibulal heeringa kaisus tõmmata. Lõpuks lisa hakitud keedumunad ja veel veidi majoneesi, et oleks parajalt koosseisev mass leivale panekuks. Kõige otsa haki paras ports rohelist sibulat.
Söö kodusküpsetatud leivaga. Või Rukkipalaga. Need kooslused on parimad.
Muidugi sobib igasugune leib kah. Ja ilma leivata lusikatäiekaupa kipub ka külmkapist kaduma...:)

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails